Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hur kan skolor stödjas i arbete med hållbar utveckling? - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur kan skolor stödjas i arbete med hållbar utveckling?

Workshop

Denna workshop vänder sig til dig som är lärare, pedagog, skolledare, forskare eller på annat sätt arbetar med lärande för hållbar utveckling.

Grundskoleförvaltningen i Göteborg har gett Miljöförvaltningen i uppdrag att ge förslag på en strategisk plan som stödjer skolornas utveckling av undervisningen inom området hållbar utveckling med särskilt fokus på miljöfrågorna. Mats Alfredson och Jonas Dahlin kommer berätta hur de jobbat inom Lärande hållbara måltider ¿ en stödfunktion för förskolor och skolor i Göteborg. Vi kommer även få lyssna till Johanna Björklund som följeforskat verksamheten Därefter kommer vi att ha en workshop kring hur skolorna i staden och regionen bäst kan stödjas i arbete med lärande för hållbar utveckling.

FÖRELÄSARE
Mats Alfredsson och Jonas Dahlin, verksamhetsansvariga för Lärande hållbara måltider, som arbetar för att öka andelen miljömåltider och inspirera till hållbar utveckling i stort. Johanna Björklund är programansvarig för måltidsekologprogrammet vid Örebro universitet. Hon har följeforskat verksamheten.

WORKSHOP
Uppdraget Grundskoleförvaltningen i Göteborg har gett Miljöförvaltningen ska generera förslag på en strategisk plan som stödjer skolornas utveckling av undervisningen inom området hållbar utveckling med särskilt fokus på miljöfrågorna.
Mats Alfredsson är en av de som leder arbetet och vi kommer tillsammans med honom att bidra med idéer till den strategiska planen.

Föreläsare: Ekocentrum. Aschebergsgatan 44, 411 33 Göteborg

Datum: 2019-11-05

Tid: 14:00 - 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Mistra Urban Futures i samarbete med Göteborgsregionen (GR), Universitet och högskolerådet/Den globala skolan och Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV.

Evenemangslänk: Läs mer om Hur kan skolor stödjas i arbete med hållbar utveckling?

Kontaktperson: Jonas Franzén

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?