Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Mats Isaksson: "Chernobyl" - fakta eller fiktion? - Göteborgs universitet Till startsida

Mats Isaksson: "Chernobyl" - fakta eller fiktion?

Föreläsning

En genomgång av hur Tjernobylolyckan presenteras i TV-serien "Chernobyl". Seminariet ges på svenska och är öppet för allmänheten.

TV-serien "Chernobyl" fick stor uppmärksamhet och goda vitsord när den sändes i våras. Många undrade hur korrekt händelserna runt Tjernobylolyckan återgavs och vilka friheter manusförfattarna tog sig i dramaturgiskt syfte. Utifrån hur vissa centrala skeenden presenteras kommer Mats Isaksson, professor vid Avdelningen för radiofysik, att analysera och diskutera TV-serien.

Föreläsare: Mats Isaksson, professor vid avdelningen för radiofysik, Göteborgs universitet.

Datum: 2019-11-05

Kategorier: Medicin

Arrangör: Gemensamma seminarieverksamheten vid Avdelningen för radiofysik (Göteborgs universitet) och Medicinsk Fysik och Teknik (Sahlgrenska Universitetssjukhuset)

Plats: Sahlgrenska sjukhuset, Guldheden