Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Den sociala frågan - samtal på Frölunda kulturhus - Göteborgs universitet Till startsida

Den sociala frågan - samtal på Frölunda kulturhus

Lokal: Frölunda Kulturhus. Stora salen. Fri entré. Välkommen!

Den sociala frågan i litteratur, forskning och terapeutisk praxis
- samtal i samband med utställningen Ensamhetsmaskinen

Kvällen avslutas med ett gemensamt samtal mellan de medverkande.

Medverkande: Susanna Alakoski, författare och socionom och en av grundarna till nätverket Sociala Frågan, Zulmir Becevic, fil dr i Tema Barn, lektor och forskare vid Institutionen för socialt arbete och Carina Håkansson, doktor i psykoterapi, leg. psykoterapeut och socionom. Var och en inleder kvällen med varsin presentation:

Susanna Alakoski - Det går visst att förebygga socialt kaos med sociala resurser. Välfärden blir visst bättre av satsningar som svarar mot människans sociala problem och bekymmer. Låt oss tala om detta.

Zulmir Becevic - Om ojämlikhetens villkor: hur står det till med barn och ungas förutsättningar till samhällsdelaktighet i Göteborg och Europa?

Carina Håkansson - Om ivern att förklara komplexa samhällsfenomen och livsdilemman i termer av psykiatriska diagnoser och konsekvenser av att människans väsen, sammanhang och kultur alltmer "psykiatriseras".

Datum: 2019-10-24

Kategorier: Socialt arbete

Arrangör: Institutionen för socialt arbete, Frölunda kulturhus och Folkuniversitetet

Kontaktperson: Jenny Meyer