Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Workshop kring offentlighetsprincipen i Sverige - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshop kring offentlighetsprincipen i Sverige

Workshop

Offentlighetsprincipen är ett centralt begrepp i svensk förvaltningsrätt med anor från 1700-talet. Principen tillåter allmänheten att ta del av allmänna handlingar som upprättats eller inkommit till en myndighet. Föreläsningen kommer att kortfattat behandla principens historiska framväxt samt dess tillämpning idag. Därefter följer en gemensam frågestund, samtal och diskussion kring vad denna princip har för betydelse i vår vardag. Medverkar gör Filippo Valguarnera, docent och universitetslektor i civilrätt och komparativ rätt samt studentambassadörer och samordnare vid Göteborgs universitet.
Varmt välkommen till denna workshop, ta chansen att utforska och samtala kring detta aktuella ämne!

Ingen anmälan krävs.

Föreläsare: Filippo Valguarnera, docent och universitetslektor i civilrätt och komparativ rätt samt studentambassadörer och samordnare vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-09-26

Tid: 16:30 - 18:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Utbildningsenheten och kommunikationsenheten vid Göteborgs universitet i samarbete med Biskopsgårdens bibliotek, Göteborgs stad

Plats: Biskopsgårdens bibliotek, Vårväderstorget 3

Kontaktperson: Biskopsgårdens bibliotek

Telefon: 031-366 61 00

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?