Sidansvarig: Webbredaktionen

Forskaren som aktivist: Mia Liinason - Göteborgs universitet Till startsida

Forskaren som aktivist: Mia Liinason

Seminarium

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem, eller kan den rent av utveckla forskningen? Vad krävs egentligen för att vara vetenskapligt professionell, och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Möt Mia Liinason, professor i genusvetenskap vid Göteborgs universitet och som undersöker makt, motstånd och rättighetskamper, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang.

Samtal pågår ca en timme. Därefter fortsatt häng och öppen diskussion till Mia Liinasons egen spellista med utvalda låtar!

I serien "Forskaren som aktivist - om vetenskaplighet och samhällsengagemang". En serie djupintervjuer med starkt samhällsengagerade forskare.

Datum: 2019-11-27

Tid: 19:00 - 21:00

Kategorier: Forskning, Universitetsgemensam, Jämlikhet/jämställdhet, Genusvetenskap

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet och Folkuniversitetet

Plats: Kvartersscenen 2aLång, Andra Långgatan 30, Göteborg

Avgift: Fritt inträde. Ingen föranmälan.

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11