Sidansvarig: Webbredaktionen

Konst- och kulturarvsdag i Älvängen - Göteborgs universitet Till startsida

Konst- och kulturarvsdag i Älvängen

Temadag

I Älvängen och Ale kommun finns många spår av Ivar Arosenius som bodde här sina sista år. Under en dag erbjuder vi möjlighet att följa några av dessa spår på olika platser i Älvängen.

Denna konst- och kulturarvsdag bjuder på två konstvernissage på tema porträtt och identitet ¿ en serie videoverk av unge kulturstipendiaten Adam Dimmheed och en presentation av Ale kommuns nyrestaurerade verk av Ivar Arosenius. Som genom en labyrint tar vi oss under ytan på det vi ser - inte bara genom en analys av konstverken utan även väldigt bokstavligt genom en arkeologisk utgrävning på Aroseniustomten. Forskare från Aroseniusprojektet finns på plats för att presentera sitt arbete som bland annat innefattar en digital version av Arosenius torp och Bo Björklund presenterar sin senaste bok om livet i Älvängen under Arosenius livstid. Sist men inte minst blir det barnaktiviteter med pyssel, sagoläsning och utdelning av Kattresanböcker, m.m. Fika finns till försäljning.

Alla aktiviteter har fri entré.

Denna dag ingår som en programpunkt i såväl GIBCA Extended (Göteborgs internationella konstbiennals regionala utbud) som Riksantivarieämbetets Kulturarvsdagar.

Vägbeskrivning: Repslagarmuseet ligger på Tågvirkesgränd 1. Det är endast en kort promenad från tågstationen i Älvängen.

Aktiviteterna på Aroseniustomten är inte tillgänglighetsanpassade för rullstolsburna.

Föreläsare: Jonathan Westin och Dick Claésson från Aroseniusprojektet, Andreas Antelid och Klara Blomdahl från Ale kommun, Adam Dimmheed, Bo Björklund m.fl.

Datum: 2019-09-07

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Ale kommun i samverkan med ABF, Aroseniusprojektet, Göteborgs universitet, Bibliotekets vänner i Norra Ale och Repslagarmuseet

Plats: Repslagarmuseet och Aroseniustomten i Älvängen