Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Urban Farming - Facilitating the Development - Göteborgs universitet Till startsida

Urban Farming - Facilitating the Development

Seminarium

Sweden and Germany are two countries that have excelled at developing sustainable urban farming practices, and France is now emerging due to legislative changes promoting urban agriculture. Yet much remains to be done.

How can urban farming thrive through sharing resources, education, and business advocacy? How can civic and social benefits from urban farming be strengthened? How can organizations and individuals meet within the urban farming industry? What do governments, regions and municipalities need to do to facilitate further development? Seminar in English.

Jessie Banhazl Eisenhower Fellowship, founder and CEO Green City Growers, Boston USA, Martin Berg Stadsnära odling, Fastighetskontoret, Göteborgs Stad, and Niklas Wennberg verksamhetsledare Stadsjord.

---

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

Är du intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med ditt namn, organisation och organisatorisk roll, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

Datum: 2019-09-24

Tid: 12:00 - 15:30

Kategorier: Sustainable development, Samverkan, Tvärvetenskap, Hållbar utveckling

Arrangör: Jonsereds herrgård och Akademiska högtider, Göteborgs universitet. I samverkan med Stadslandet Business Region och Stadsnära Odling Fastighetskontoret Göteborgs Stad.

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård