Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Populärvetenskaplig föreläsning: Östersjön eller Västerhavet - vilken mår bäst? - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Populärvetenskaplig föreläsning: Östersjön eller Västerhavet - vilken mår bäst?

Föreläsning

Våra två havsområden - Östersjön och Västerhavet - är olika på många sätt, men har mer gemensamt än vad man kan tro om man bara tittar på artrikedom och smakar på vattnet.

Med denna föreläsning förklaras de skillnader som faktiskt finns, men också de likheter och gemensamma egenskaper som karaktäriserar de två havsområdena. Det handlar om hur övergödning, miljögifter och rovfiske påverkar våra hav, men också de positiva förändringar som en ambitiös miljöpolitik för med sig, även om man ibland känner att det går alltför sakta. Kanske kommer vi fram till att "Bästkusten" finns lite varstans, bara vi tar hand om den?

Föreläsare: Michael Tedengren är docent och universitetslektor vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik, Stockholms universitet. Hans breda forskning handlar om betydelsen av sjögräsängar och korallrev, liksom om vattenbruk, både i Sverige och i andra världsdelar. Michael har i decennier undervisat studenter från Stockholms universitet på Tjärnö. Han har därför goda kunskaper om haven både i öster och väster.

Datum: 2019-07-04

Tid: 18:00 - 18:45

Kategorier: Miljö, Naturvetenskap, Populärvetenskap

Arrangör: Lovéncentret Tjärnö

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö

Evenemangslänk: Läs mer om Populärvetenskaplig föreläsning: Östersjön eller Västerhavet - vilken mår bäst?

Kontaktperson: Martin Larsvik

Telefon: 031-786 96 21

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?