Sidansvarig: Webbredaktionen

Korsettkrig och kvinnokamp - Göteborgs universitet Till startsida

Korsettkrig och kvinnokamp

Seminarium

Hur kan vi förstå relationen mellan kvinna, kropp och kläder - förr och nu? Och vad har sociala reformrörelser och inte minst kvinnokampen för betydelse för utvecklingen i Sverige?

Medverkande: Henric Bagerius, aktuell med Korsettkriget - modeslaveri och kvinnokamp vid förra sekelskiftet, författaren Susanna Alakoski, som just påbörjat en romansvit om kvinnliga arbetare inom svensk textilindustri, Eva Andersson, professor i historia som forskar på kläder, mode, kropp och kön, och Nina Björk, författare till klassiker som Under det rosa täcket och Sireners sång. Moderator: Lena Ulrika Rudeke, Jonsereds herrgård Göteborgs universitet.

Datum: 2019-09-27

Tid: 16:00 - 16:45

Kategorier: Design, Samverkan, Genusvetenskap, Jämlikhet/jämställdhet, Idéhistoria, Populärvetenskap, Kulturstudier

Arrangör: Jonsereds herrgård i samverkan med Natur & Kultur