Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

West Pride: En armé av älskande Filmvisning + samtal - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

West Pride: En armé av älskande Filmvisning + samtal

Filmvisning

En varm och exklusiv inblick i homorörelsens liv, aktivism och kamp under en avgörande tid i svensk historia.

En armé av älskande är en dokumentär av Ingrid Ryberg om homorörelsen innan AIDS och en betraktelse över en bortglömd aktivistisk era. Filmen berättar om en avgörande tid i svensk historia då HBTQ-personer gick ut öppet på gatorna och ockuperade Socialstyrelsen för att få bort sjukdomsstämpeln. För första gången representerade bögar och lesbiska sig själva i tre banbrytande filmer: Bögjävlar, Eva och Maria och Kvinnan i ditt liv är du. Filmerna ger exklusiv inblick i aktivisternas liv och kamp och i en tid då den homorörelse, som idag tas för given, kämpade mot välfärdsstatens institutionaliserade homofobi.
En armé av älskande bygger på omfattande filmhistorisk forskning, exklusivt arkivmaterial och nyinspelat material på 16mm och Super-8. I Bögjävlar, Eva och Maria och Kvinnan i ditt liv är du liksom i amatörfilmer från queerklubbar och frigörelsemarscher skapade HBTQ-personer radikala bilder av sig själva som tydligt skiljde sig från dåtidens nyhets- och TV-inslag, som snart skulle komma att domineras av AIDS. Det intima inifrånperspektivet och den politiska angelägenheten i dessa okända historiska dokument vittnar om en utopisk tilltro till möjligheten att skapa en annan värld.

Efter filmvisningen följer ett samtal med några av de medverkande

I samarbete med Queer Cinema och Folkets Bio
Regi. Ingrid Ryberg

Datum: 2019-06-13

Tid: 18:00 - 19:30

Kategorier: Forskning

Arrangör: Göteborgs universitet

Plats: Bio Göta

Evenemangslänk: Läs mer om West Pride: En armé av älskande Filmvisning + samtal

Kontaktperson: Jenny Hultén

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?