Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Rent mjöl i soppåsen? Anta kampen mot matsvinnet i Sverige! - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rent mjöl i soppåsen? Anta kampen mot matsvinnet i Sverige!

Seminarium

Varje dag går 815 miljoner hungriga samtidigt som en tredjedel av den mat som produceras världen över går förlorad som matsvinn. I samarbete med flera verksamheter på Göteborgs centrum för hållbar utveckling bjuder Agenda 2030 i Väst in till ett seminarium för att anta kampen mot matsvinnet.

Årets pristagare av Win Win Gothenburg Sustainability Award har blivit internationellt uppmärksammad för sitt politiska engagemang mot matsvinn. Som aktivist och folkvald politiker har han lyckats driva igenom lagstiftning som gör det olagligt för butiker att slänga mat.

Det är dags att anta kampen mot matsvinnet i Sverige! Var med och diskutera erfarenheter och lösningar med bland annat Karin Östergren, senior forskare och projektledare på RISE, Christina Linnerhag, projektledare för Göteborgsmodellen för minskat matsvinn i Göteborgs stad och Björn Siesjö, stadsarkitekt och ledamot i juryn för Win Win Award.

Arrangörer:Göteborgs centrum för hållbar utveckling, Agenda 2030 i Väst, Win Win Gothenburg Sustainability Award, samt nätverken Focali (Forestry, climate and livelihood research network och Siani (The Swedish International Agriculture network initiative

Datum: 2019-05-03

Tid: 09:00 - 09:50

Kategorier: Hållbar utveckling

Plats: Syregården, Hamnplan 4, Visby

Evenemangslänk: Läs mer om Rent mjöl i soppåsen? Anta kampen mot matsvinnet i Sverige!

Kontaktperson: Caroline Petersson

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?