Sidansvarig: Webbredaktionen

Fredsdagen - Göteborgs universitet Till startsida

Fredsdagen

Föreläsning

Leve demokratin! är en kväll för att uppmärksamma fredsdagen. Kvällen äger rum i Göteborgs domkyrka.
Under kvällen medverkar bland andra Christer Mattsson, föreståndare för Segerstedtinstitutet, Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria, Isabell Schierenbeck, professor i statsvetenskap, samtliga Göteborgs universitet samt Jasenko Selimovic, EU-parlamentariker.
Ståupparen Malte Hallquist, känd med Maltes Minuter, medverkar också under kvällen.

Se detaljerat program nedan.

18.00 Välkomstord: Jan-Olof Broberg
18.05 Presentationer
18.15 Stand up: Malte Hallquist: Flyttfåglar
18.25 Panelsamtal: Nationalism - fenomen, frestelser och faror
Medverkande: Christer Mattsson, Sven-Eric Liedman och Isabell Schierenbeck och Jasenko Selimovic.
19.10 Sms-frågor från publiken
19.45 Avslutning
20.00 Slut
Under ett antal veckor runt Fredsdagen visas utställningen Leve demokratin! framtagen av Forum för levande historia. Utställningen går att se under de tider Domkyrkan är öppen.

Kvällen är kostnadsfri!

Datum: 2019-05-08

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Domkyrkoförsamlingen och Kultursamverkan, båda Svenska kyrkan, Göteborgs universitet, Judiska Församlingen Göteborg, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, Sensus, Levande historia Göteborg/Göteborgs stad, Bokmässan och Innerstaden Göteborg