Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Extremismen och rättsstaten - ett forskningsperspektiv - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu är det svårt att nå universitetet via telefon på grund av driftstörningar hos Tele2 - Felsökning pågår
Tisdag 25 juni 11:30

Extremismen och rättsstaten - ett forskningsperspektiv

Seminarium

Våldsbejakande extremism kräver all frihet åt sig själv, samtidigt som den avskaffar andras frihet och säkerhet. Samhället svarar med tillgängliga medel: bevakning, prevention och rättsapparat.

Kravaller, hot i det offentliga rummet och frekventa angrepp mot såväl forskare som politiker, journalister och vanliga medborgare vittnar om den demokratiska rättsstatens problem att skydda allas rätt till trygghet och yttrandefrihet. En forskarantologi om våldsbejakande extremism (SOU 2017:67) har nyligen släppts. Hur ser Göteborgs universitet på sin egen forskning i relation till samtidens extremistiska utmaningar? Till seminariet inbjuds forskare och företrädare för rättssystemet.

Helene Lööw docent i historia, Uppsala universitet, Rangnar Nilsson fil.dr. i idéhistoria, forskningsrådgivare vid Forsknings- och innovationskontoret, Göteborgs universitet, Christer Mattsson föreståndare för Segerstedtsinstitutet, Göteborgs universitet, Tormod Otter Johansen, doktorand i offentlig rätt, Göteborgs universitet, Görel Granström docent i juridik, Umeå universitet och Ingrid Sahlin professor i socialt arbete, Lunds universitet. Samtalsledare: Fredrika Lagergren Wahlin, vicerektor för samverkan, Göteborgs universitet.

Det tredje seminariet i serien Yttrandefrihetens gränser.

I samverkan med Juridiska institutionen vid Handelshögskolan och Forsknings- och innovationskontoret, båda på Göteborgs universitet.

Datum: 2019-04-16

Tid: 09:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård i samverkan med Juridiska institutionen vid Handelshögskolan och Forsknings- och innovationskontoret, samtliga på Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?