Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Global Migration Seminar: Migratory Cardboard Waste in Hong Kong - Göteborgs universitet Till startsida

Global Migration Seminar: Migratory Cardboard Waste in Hong Kong

Seminarium

A mobile ethnography of things via public art intervention: the case of migratory cardboard waste in Hong Kong.
Vid alla Global Migration seminarier bjuder vi på frukost, från 8:30 i köket på Institutionen för Globala studier (vån 4). Välkommen!

How can public art intervention serve as a method of mobile ethnography of things?

This talk focuses on Trade/Trace/Transit (since 2014), a project of public art intervention into the trajectory of cardboard waste in Hong Kong, where it is a "thing-in-common" among seemingly disparate groups.

Cardboard waste trajectory spans Hong Kong island's northern coastal area, until it reaches the transit port workers before crossing over to China. It travels from hand to hand during its' long life, changing shape and intersecting various other lives.

Around Central, Hong Kong, however, this cardboard route is extraordinary: Filipino domestic workers gather in Central for their day off, and re-use the cardboard waste to build temporary 'houses'.

Föreläsare: Tintin Wulia, Postdoktor i Design, Crafts and Society med fokus på Migration vid HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk och Centrum för Global Migration, Göteborgs Universitet.

Datum: 2019-05-08

Tid: 09:15 - 11:00

Kategorier: Kulturstudier, Design, Socialt arbete, Samhällsvetenskap, Konst, Konst- och bildvetenskap, Etnologi, Hållbar utveckling, Tvärvetenskap

Arrangör: Centrum för Global Migration