Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Etiska övervägningar och dilemman i våra internationella samarbeten - det kinesiska exemplet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Etiska övervägningar och dilemman i våra internationella samarbeten - det kinesiska exemplet

Seminarium

Från att ha varit en ytterst marginell aktör har Kina på historiskt kort tid blivit en global nyckelspelare inom forskning, innovation och högre utbildning. Hur ska Svenska lärosäten förhålla sig till denna ekonomiska, militära och teknologiska stormakt?

Inledningsvis kommer Tommy Shih från Lunds Universitet att hålla en presentation med utgångspunkt i den rapport han författat tillsammans med LU:s prorektor Sylvia Schwaag Serger: Sverige och Kina - stärkt samverkan för en hållbar framtid.

Presentationen kommer sedan mynna ut i en panelsamtal där Fredrik Fällman, sinolog vid Göteborgs universitet, och Linus Zhang, som arbetar med svensk-kinesiska samarbeten vid Lunds universitet, medverkar och diskuterar frågorna vidare utifrån sina olika utgångspunkter. Samtalet modereras av Mattias Hagberg, journalist och författare.

Föranmälan: Via denna länk senast 19 april

Föreläsare: Tommy Shih, Lunds universitet; Fredrik Fällman, Göteborgs universitet; Linus Zhang, Lunds universitet

Datum: 2019-04-29

Tid: 09:00 - 12:00

Kategorier: Internationellt

Arrangör: International Centre

Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25
Hus B (Åsikten), Entréplan, lokal BE036

Kontaktperson: Klara Lungberg, International Centre

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?