Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Forskarpodden Målmedvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarpodden Målmedvetenskap

Aktivitet

Podden Målmedvetenskap är en samtalsstafett där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet pratar om forskning, samverkan och FN:s Globala mål för hållbar utveckling. Under Vetenskapsfestivalen spelas ett avsnitt in med publik då Maria Edström och Martin Hultman samtalar om klimat (mål 13) och jämställdhet (mål 5).

Det åttonde avsnittet av forskarpodden Målmedvetenskap spelas in med publik under Vetenskapsfestivalen då Maria Edström från Göteborgs universitet bjuder in Martin Hultman från Chalmers till ett samtal om klimat, jämställdhet och hållbar utveckling.

Maria Edström forskar och undervisar om yttrandefrihet och jämställdhet och kommer att prata om mål 5 - Jämställdhet, som en förutsättning för hållbar utveckling.

Martin Hultman forskar bland annat om klimatförnekelse och energihistoria ur ett genusperspektiv. Han kommer i samtalet att utgå från mål 13 - Bekämpa klimatförändringarna.

Detta avsnitt av Målmedvetenskap samproduceras med Klimatpodden och samtalet leds av Ragnhild Larsson, producent och redaktör för Klimatpodden.

Föreläsare: Maria Edström , institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet
Martin Hultman , institutionen för teknikens ekonomi och organisation, Chalmers

Datum: 2019-04-03

Tid: 17:00 - 17:45

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) & Universeum

Plats: Universeum

Evenemangslänk: Läs mer om Forskarpodden Målmedvetenskap

Kontaktperson: Mikael Östblom

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?