Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Den svindlande tanken att utrota all världens sjukdomar - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Den svindlande tanken att utrota all världens sjukdomar

Föreläsning

Kan sjukdomarna människor drabbas av verkligen ta slut? Vad skulle det i så fall betyda och kosta? Är det alls ansvarsfullt att ha ett sådant mål?

Christian Munthe, professor i praktisk filosofi vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet


Årets Vetenskapsfestival utforskar i en serie lunchföreläsningar den svindlande tanken och teknikens betydelse för människans utveckling.

Tidigare i människans historia var det en svindlande tanke att kommunicera med en annan människa utan att fysiskt mötas, att flyga, eller att åka till månen. Svindlande tankar idag är ibland av helt annan art.
Hur realistiska är drömmarna om världshälsa, fred på jorden och en frisk moder jord? I mellanrummet mellan utopi och dystopi analyserar tre forskare dessa drömmar, presenterar en vision för hur de skulle kunna realiseras, och vilka konsekvenser detta skulle få i relation till övriga globala problem.

Datum: 2019-04-04

Tid: 12:00 - 12:45

Kategorier: Forskning

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet och Svenska kyrkan

Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25
Pedagogens café

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?