Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hur främjar vi konsumtionsmönster som bidrar till de Globala målen? - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur främjar vi konsumtionsmönster som bidrar till de Globala målen?

Seminarium

I samarbete med Högskolan Borås och Borås Science Park välkomnar nätverket GAME näringsliv, akademi och samhällsaktörer i Västsverige till en forumträff med Agenda 2030 i Väst på Do Tank Center i Borås den 9:e april, om en av Sveriges största utmaningar i arbetet med de Globala målen. Forumträffen bjuder på flera inspirerande inspel om hållbara konsumtionsmönster samt en workshop där vi tar oss an den gemensamma utmaningen: Hur utbildar, guidar och inspirerar vi våra unga att konsumera mer hållbart?

I Agenda 2030-delegationens slutbetänkande som lämnades till regeringen den 11:e mars lyfts ohållbara konsumtionsmönster ut som en av Sveriges största utmaningar. I denna utmaning ligger också den stora möjligheten: att genom våra konsumtionsmönster direkt eller indirekt bidra till positiv påverkan på samtliga de Globala målen, på en global nivå.

För att lyckas vända utmaningen till möjlighet krävs att alla aktörer i samhället hjälps åt. I samarbete med Högskolan i Borås och Borås Science Park bjuder vi därför in näringsliv, akademi och samhällsaktörer i regionen till forumträff med Agenda 2030 i Väst. Syftet med träffen är att fördjupa oss i hur framtidens hållbara konsumtionsmönster och affärsmodeller kan se ut. Inspirationsföreläsningar följs av en workshop där vi diskuterar hur vi tillsammans kan utbilda, guida och inspirera våra unga till att konsumera mer hållbart.

Datum: 2019-04-09

Tid: 13:00 - 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Plats: Do Tank Center i Borås Skaraborgsvägen 3A Borås

Evenemangslänk: Läs mer om Hur främjar vi konsumtionsmönster som bidrar till de Globala målen?

Kontaktperson: Caroline Petersson

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?