Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Presentation och opposition: Viktoria Folkesson - Göteborgs universitet Till startsida

Presentation och opposition: Viktoria Folkesson

Seminarium

Välkommen till presentation och opposition av Viktoria Folkessons arbete "Pedere, ergo sum - Ett försök till analys av mitt sceniska arbete med det komiska" på konstnärligt masterprogram i teater med inriktning fördjupat skådespeleri. Opponent är Klara Zimmergren

Fotograf: Gorki Glasser Müller

13.30-13.45 Pedere, ergo sum - Ett försök till analys av mitt sceniska arbete med det komiska (Performance lecture)
Viktoria Folkesson presenterar sitt examensarbete inom konstnärligt masterprogram i teater, inriktning fördjupat skådespeleri

14.30-15.30 Opponent Klara Zimmergren i samtal med Viktoria Folkesson om arbetet

Så här beskriver Viktoria själv kort sitt arbete:
Det här handlar om mitt sceniska arbete med det komiska. Jag har samlat ihop mina praktiska erfarenheter. Det är ett försök till att praktisera teorier och analysera min praktik. Jag ser mitt praktiska arbete på scenen genom två teoretiker, Michail Bachtin och Agnes Heller, som talar om det komiska. Jag prövar att skapa ett eget språk för min kunskap. Jag ger också exempel på några verktyg som jag ser verkningsfulla. Min förhoppning är att inspirera till nya tankar, idéer och skådespelarverktyg. Förhoppningsvis inspirerar jag också till nya tankar och idéer kring världen.

Datum: 2019-03-29

Kategorier: Teater

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1
Schildknechtteatern, D301

Avgift: Fri entré, inga biljetter.

Kontaktperson: evenemang@hsm.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11