Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Att utbilda framtidens forskare - När "likes" kommer 10 år senare - Göteborgs universitet Till startsida

Att utbilda framtidens forskare - När "likes" kommer 10 år senare

Seminarium

I ett allt hetsigare samhällstempo förväntas vi prestera allt mer och allt snabbare. Ett särskilt utsatt område är skolan - från grundskola till högre utbildning - där bildning och lära-för-livet har fått stryka på foten till förmån för anställbarhet.

Hur ska klivet tas från samhällshets och kortsiktiga perspektiv till långsiktighet och långsamhet? Vad händer med samhällets kunskaps- och kompetensförsörjning när skolor blir betygsfabriker, elever söker omedelbar behovstillfredsställelse och framtidens forskare måste kunna vänta på "likes" i tio år?

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se och berätta ditt namn, din organisation och roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

Gustav Fridolin utbildningsminister 2014-2018 och språkrör (mp), samt Fredrika Lagergren Wahlin vicerektor för samverkan och Thomas Johansson professor i pedagogik med inriktning barn- och ungdomsvetenskap, båda vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-03-27

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet, Partille kommun och Partille gymnasium.

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård