Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Makteliter, demokrati och framtid - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Makteliter, demokrati och framtid

Seminarium

Universiteten arbetar med breddad rekrytering. Systemen för demokrati, ekonomi och utbildning påverkar ju oundvikligen samhällssystemet i sin helhet.

Vad händer med samhällskontraktet och människors tillhörighet, om exklusiva elitsamhällen reproduceras inom ramarna för det demokratiska? Hur kan framtidens ekonomiska och politiska maktelit ges möjlighet att gro ur den demokratiska myllan, med en stärkt representation som resultat?
Vilka system, vilken utbildning och vilken fostran behövs för att framtida makthavare ska kunna hantera vår tids globala ödesfrågor, som exempelvis den tätt sammanflätade problematiken med å ena sidan ohållbar produktion och konsumtion, å andra sidan ojämlikhet och utanförskap?

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se och berätta ditt namn, din organisation och roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

Mikael Holmqvist är docent i sociologi och professor i företagsekonomi vid Företagsekonomiska institutionen på Stockholms universitet och aktuell med Handels - maktelitens skola, och Johan Söderman docent i musikpedagogik och professor i barn och ungdomsvetenskap vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid Göteborgs universitet samt styrelseledamot i Folkbildningsrådet.

Föreläsare:

Datum: 2019-03-19

Tid: 12:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet och Folkuniversitetet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?