Sidansvarig: Webbredaktionen

Scenfestival - Göteborgs universitet Till startsida

Scenfestival

Aktivitet, Debatt, Föreställning, Öppet hus, Konsert

Festivalen arrangeras av studenter och lärare på scenområdet, där publiken kan ta del av färdiga föreställningar, work in progress, samtal och barhäng. I programmet ingår musikal (se Little Women), Operafläsk, masterarbeten under utveckling, sång- och rörelseprojekt med skådespelarstudenter och filmvisningar av studentarbeten.

Torsdag 9 maj

12.15 Skådespelartvåornas Sång- och rörelseprojekt, Cannonstudion A307
Den sceniska gestaltningen sker här från både ett sång- och ett rörelseperspektiv.
Verket har vuxit fram ur en friskt experimenterande process som vi i skrivande stund hoppas blir/blev dig till glädje och inspiration.
Inblandade i proceduren med sina olika perspektiv, kunskaper och tillkortakommanden är: Ida, Adel, Joonas, Anna, Karin, Nina, Sara, Gisela, Silan, Natalie, Felix, Anne, Tobias och Michael

12.15 - 14.45 Little Women, Jacobsonteatern A303
Musikaltreornas slutproduktion.
Amerikanska inbördeskriget härjar för fullt när vi möter de fyra systrarna March, som var och en kämpar sin egen strid mot samhällets normer och förväntningar. Den konservativa Meg, Jo med författardrömmarna, den väna Beth och romantikern Amy.

17.00 - 18.00 Work-in-progress-scen

18.00 - 19.30 Operaprojekt, Schildknechtteatern D301
Avgångsstudenterna presenterar operascener av Puccini, Verdi, Strauss och Leoncavallo. Vi får möta karaktärer ur La Traviata, Ariadne på Naxos, Zaza, Madame Butterfly och Rosenkavaljeren.
Scenisk handledning av Mira Bartov och vid flygeln sitter Lars-Göran Dahl.

18.00 - 21.00 Masterredovisningar, Malmgrenstudion A304

The education is aimed at professional performers who want to develop themselves as artists, and conduct an exploratory work. The program includes courses focusing on physical performance, sound performance in public spaces, performance art and also involves studies in methodological issues, writing and artistic research. The aim is to provide performing artists opportunities to further develop their practice and try out new arenas, perspectives and skills. Significant is also the platform we provide for performing artists to ¿ in dialogue with others - articulate, contextualize and reflect on their artistic practice as well as on contemporary issues.
Welcome to the students presenting their work in progress!

Varje redovisning är ca 20 minuter lång

Eva Svaneblom: VLOGGER
- #evasvaneblomthesocial

Tobias Sondén: lapidarium

-paus-

Vanja Schöldéen Nilsson: Requiem of a lady
- Kuchen, Köket

Ett utdrag ur en föreställning som utgår från de så kallade "monstruösa" kvinnorollerna i Tennessee Williams sena dramatik. I detta skede fokuseras arbetet i fördjupat skådespeleri på en monolog ur den - i Sverige ganska okända - absurda pjäsen Kirche, kuche und kinder som Williams skrev 1979.
Monologen har inspirerat till en enmansföreställning i kollageform. Vi möter här en kvinna som träder in i ett rum av minnen från det liv hon en gång levt och gör upp med sitt förflutna. Medverkande skådespelare: Vanja Schöldéen Nilsson

Jonne Covers: Dear tree, please don't spill on our grave.
- An invitation to this weird party we all are already at anyway.

Patricia Vane: TRUST

21.00 Skådespelartvåornas Sång- och rörelseprojekt, Cannonstudion A307

Fredag 10 maj

12.15 Skådespelartvåornas Sång- och rörelseprojekt, Cannonstudion A307

16.00 Operaprojekt, Schildknechtteatern D301
Scenisk handledning av Mira Bartov och vid flygeln sitter Lars-Göran Dahl.

17.00 - 18.00 Work-in-progress-scen

21.00 Impro Performance Jam

Lördag 11 maj

15.00 - 16.30 Mahler&Poesi + Operakonsert, Ohlinsalen B301

Operaettorna sjunger arior, duetter och romanser med Lars-Göran Dahl vid flygeln. Musik ur bl. a Figaros bröllop, Lakmé och La Bohème

Paus

Sånger av Gustav Mahler i nyöversättning blandat med scenpoesi. Julia Andersson, mezzosopran & poesi och Lars-Göran Dahl, piano.

17.00 - 18.00 Work in progress-scen

18.00 - 22.00 Masterredovisningar
Welcome to the first public presentation of the student¿s on-going explorative work at the master programs in CONTEMPORARY PERFORMATIVE ARTS, IN DEPTH ACTING & MUSIC DRAMA at the University of Gothenburg Academy of music and drama. In the course Independent Project the students explore during their two years at the program a specific issue or theme. This exploratory work is to be presented in 2020 during the students forth semester as an artistic event as well as in writing.
Welcome to the students presenting their work in progress!

Varje redovisning är ca 20 minuter lång.

Lindgrensalen:
Moa Asklöf Prescott

Anmar Taha

Därefter i Malmgrenstudion, A304

Minna Elif Wendin

Marcella Steen

Paus

Tuva Hildebrand Petersson: Always becoming, never arriving
An investigation in the relationship between body, language, power and intimacy through methods within improvisation and somatic principles.

Tanja Soininen
Hur kan jag bidra med förnyelse till operakonsten och göra den tillgänglig för fler?
På vilket sätt kan jag genom min gestaltning och mitt nyskrivna verk skapa kontrast och närvaro som "drabbar" en publik?

Baren öppen 17.00 - 22.00, håll utkik efter pop-up-events!

Alla programpunkter fri entré utom Little Women, där biljetter kostar 60 kr och måste förbokas. Se separata kalendariepunkter.

Datum & tid: 2019-05-09 kl 12:15 till 2019-05-11 kl 19:30

Kategorier: Opera, Teater, Musikal

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1