Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Pippi Långstrump - banbrytande berättelser - Göteborgs universitet Till startsida

Pippi Långstrump - banbrytande berättelser

Föreläsning

Pippi Långstrump är en av världens mest kända barnböcker och hör till barnlitteraturens klassiker. Med Pippi skapade Astrid Lindgren en banbrytande litterär karaktär: barnet som gör precis som hon vill. Superstark är hon, och ensam bor hon i Villa Villekulla med hästen Lilla gubben, apan Herr Nilsson och en kappsäck full med guldpengar. Hur blev böckerna om Pippi mottagna då de utkom på 1940-talet? Varför lockar de ständigt nya generationer läsare? Är Pippi Långstrump en bok även för vår tid?

Anna Nordenstam, professor i svenska med didaktisk inriktning vid Luleå tekniska universitet, docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet
Datum: 21 maj

Banbrytande berättelser är en litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som
i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered Anmälan per e-post: jonseredsherrgard@gu.se Program: 18.00 kaffe, 18.30 föreläsning, 19.15 samtal och frågor Pris: 100 kr inkl kaffe och smörgås. Obs kortbetalning
Vägbeskrivning: se www.jonseredsherrgard.gu.se

Ett samarbete mellan Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion, båda vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-05-21

Kategorier: Litteraturvetenskap