Sidansvarig: Webbredaktionen

Muhammed - banbrytande berättelser - Göteborgs universitet Till startsida

Muhammed - banbrytande berättelser

Föreläsning

Muhammed tillhör en av historiens banbrytande berättelser, och för världens muslimer utgör profeten en källa till både vägledning och inspiration. Vad säger de historiska källorna om Muhammed? Varför tolkas berättelserna om honom på så många olika sätt? Vilka avtryck finns av Muhammed i de historiska och teologiska källorna, men också i kulturella texter och västerländska föreställningar om islam och muslimer?

Göran Larsson, professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet
Datum: 9 april

Banbrytande berättelser är en litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som
i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.

Plats: Kulturum, Gamla Kronvägen 56, Partille (sal Vinterträdgården)
Anmälan per e-post:jonseredsherrgard@gu.se

Denna kväll serveras inte kaffe och smörgås vilket innebär att arrangemanget är kostnadsfritt. Föreläsningen börjar dock som vanligt kl 18:30.

Ett samarbete mellan Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion, båda vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-04-09

Kategorier: Litteraturvetenskap

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet

Plats: Kulturum, Gamla Kronvägen 56, Partille (Vinterträdgården)