Sidansvarig: Webbredaktionen

Don Quijote - banbrytande berättelser - Göteborgs universitet Till startsida

Don Quijote - banbrytande berättelser

Föreläsning

I en tid då hjälteberättelser om undersköna modiga riddare stod högt i kurs, tog Miguel Cervantes båda romanfigurer - den gamle galne Don Quijote de la Mancha och hans enkle vapendragare Sancho Panza - läsarna med storm.
Karaktärerna hade inte bara både goda och dåliga sidor. De utvecklades och förändrades dessutom under berättelsens gång, vilket var nytt i böckernas värld. Banbrytande för dåtidens publik var också hur världen kunde te sig olika beroende på vem som tittade på den: den ene såg jättar, den andre väderkvarnar.

Andrea Castro, professor i spanska vid Göteborgs universitet
Datum: 12 mars

Banbrytande berättelser är en litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som
i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered Anmälan per e-post: jonseredsherrgard@gu.se Program: 18.00 kaffe, 18.30 föreläsning, 19.15 samtal och frågor Pris: 100 kr inkl kaffe och smörgås. Obs kortbetalning
Vägbeskrivning: se www.jonseredsherrgard.gu.se

Ett samarbete mellan Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion, båda vid Göteborgs universitet.

Datum: 2019-03-12

Kategorier: Litteraturvetenskap