Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Polarpristagare, Zohra och Dream Orchestra - Göteborgs universitet Till startsida

Polarpristagare, Zohra och Dream Orchestra

Konsert

Afghanistans första orkester för kvinnor, Zohra, och vinnaren av Polarpriset 2018 Dr. Ahmad Sarmast och Afghanistan National Institute of Music (ANIM), framträder för första gången i Göteborg den 10 mars. På Artisten ger de en exklusiv konsert tillsammans med ungdomarna i Dream Orchestra.

Dream Orchestra består av barn och ungdomar från mer än 16 nationaliteter, många av dem ensamkommande från just Afghanistan. Liksom Zohras musiker har de förändrat sina liv genom att spela musik tillsammans. Detta möte mellan organisationerna bakom orkestrarna, ANIM och föreningen Dream Orchestra, är också en hyllning till initiativet att erbjuda en utbildningsmiljö för hundratals barn och ungdomar.

Vid konserten kommer även studenter från Högskolan för scen och musik att delta.

Denna kväll uppmärksammas musikens kraft och betydelse för människan och samhället sedan århundraden tillbaka, världen över genom olika länder och kulturer. Konserten är ett unikt och internationellt möte, arrangerad av föreningen Dream Orchestra i samarbete med Högskolan för scen och musik i Göteborg, Zohra och Polarpriset.

Program:
Ungarische Tänze Nº 5: Johannes Brahms
Ritmos Ciganos: Carlos Garcia
Merengue del Primer: Carlos Medrano
Farwardin: Salim Sarmast, arr. Lauren Braithwaite
Norwegian Dance no. 2: Edvard Grieg, arr. Lauren Braithwaite
Ay Shakhe Gul: Salim Sarmast, arr. Allegra Boggess
Meera Joota Hai Japani: Shankar Jaikishan, arr. Lauren Braithwaite
An-selsela-mo: Ustad Nainawaz, arr. Allegra Boggess
In Gham-e-be Haya: Salim Sarmast, arr. Lauren Braithwaite
Waltz no. 2: Dmitri Shostakovich, arr. Lauren Braithwaite
L'Epice d'Asie: Shin-Itchiro Yokoyama, arr. Lauren Braithwaite