Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän

Ethics as methods - methods as ethics - Göteborgs universitet Till startsida

Ethics as methods - methods as ethics

Open lecture with professor Annette Markham, University of Aarhus, Denmark.

Annette Markham has published multiple pieces on Internet research ethics. She is the primary author of the Association of Internet Researchers' official 2012 ethical guidelines for internet research (http://aoir.org/reports/ethics2.pdf).

The framework of this document uses Markham's earlier published works linking ethics to methods, first in a Norwegian edited volume in 2003 and later in the Journal of Information Ethic (Markham, 2006).

In reviewing ethical frameworks, the Handbook of Internet Studies cites Markham's convincing arguments that "methodological choices inform and are informed by ethical choices."

Föreläsare: Professor Annette Markham

Datum: 2019-01-23