Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

ETT HUM OM: Vid vägskälet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ETT HUM OM: Vid vägskälet

Föreläsning

Michael Azar. Vid vägskälet.

Var går gränsen mellan vår makt och vanmakt, mellan frihet och bundenhet? Vilka är de ödesmakter ¿ gudarna, generna, ekonomin, slumpen etc. ¿ som formar våra liv? Michael Azar, professor i idéhistoria gör några nedslag i ödestankens historia från kung Oidipus vid korsvägen till Donald Trump i atomåldern.

Michael Azar är professor i idé- och lärdomshistoria och författare till en rad böcker såsom Amerikas födelse, Den ädla döden, Döden i Beirut och Sartres krig. Han skriver också regelbundet essäer och artiklar i dagspress, ofta med kulturhistoriska och filosofiska perspektiv.

ett HUM om... är en föreläsningsserie som lyfter fram humanistiska perspektiv. Följ oss på Stadsbiblioteket, Världskulturmuséet och Frölunda Kulturhus där Humanistiska fakulteten håller spännande föreläsningar och ger information om utbildning och framtida arbetsmarknad. Du får träffa forskare, studenter och vägledare, kan ställa frågor och få perspektiv på nya utbildningsmöjligheter.

Se hela programmet: https://hum.gu.se/samverkan/ett-hum-om

Föreläsare: Michael Azar

Datum: 2019-03-27

Tid: 18:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om ETT HUM OM: Vid vägskälet

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?