Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Skriver vi för att läsas eller för att synas? - Göteborgs universitet Till startsida

Skriver vi för att läsas eller för att synas?

Workshop

Heldagssamtal om de strukturella förutsättningarna för akademiskt skrivande och publicering. Alla intresserade är välkomna!

I en tid av starkt fokus på publikationer, mätbara prestationer och varumärkestänkande måste vi stanna upp och fråga oss varför vi skriver. Gör vi det för att läsas eller synas? Vilka sociala och ekonomiska strukturer påverkar varför, hur och vad vi skriver, liksom hur det sprids och värderas?

Anmäl dig till workshopen här

På dagens program:

• Engelska - akademins lingua franca?

• Skriver vi för att läsas eller synas?

• Vad händer när vi mäter akademisk framgång?

• Hur påverkar omställningen till Open Access våra resurstilldelningssystem och meriteringssystem?

Länk till programmet här!

Föreläsare: Linus Salö, Kungliga tekniska högskolan, Susanna Karlsson, Göteborgs universitet, Björn Hammarfelt, Högskolan i Borås, Lena Lindgren, Göteborgs universitet, Eva Schwartz, Södertörns högskola, Karolina Enquist Källgren, Lunds universitet, Lars Kullman, Göteborgs universitet, Mia Liinason, Göteborgs universitet

Datum: 2019-02-21

Kategorier: Språk, Universitetsgemensam, Humaniora, Forskning

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer och institutionen för svenska språket