Sidansvarig: Webbredaktionen

Lönesättning och jämställda löner - Göteborgs universitet Till startsida

Lönesättning och jämställda löner

Seminarium

Löner och lönesättning är centrala frågor på arbetsplatser och i samhällsdebatten. Vid det här seminariet presenteras studier om vilka värderingar och ideal som gömmer sig i lönekriterier, hur medarbetare och chefer tillsammans skapar förståelse av individuell prestation, samt lönesamtalets motiverande och de-motiverande funktion. Ett annat tema som kommer att behandlas är arbetsvärdering och lönekartläggningar som verktyg för att åstadkomma jämställda löner - från politiska visioner till praktisk verklighet.

Tid: Onsdagen den 15 maj, kl. 13:15 -15:25
Plats: Aulan, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg

13:15 - 13:20 Välkomna! (Bengt Furåker och Karin Allard)

13:20 - 14:20 Prestationsbedömningar i individuell lönesättning - ideal, praktik och motivation
Bengt Larsson, professor, Petra Adolfsson, docent, och Ylva Ulfsdotter Eriksson, docent, Göteborgs universitet

14.20 - 14:40 Kaffe

14:40 - 15:25 Lönekartläggningar för jämställda löner - vision och verklighet
Minna Salminen-Karlsson, docent, Uppsala universitet, och Anna Fogelberg Eriksson, docent, Linköpings universitet

15:25 Avslutning

Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla intresserade.

Vänligen anmäl dig senast den 8 maj via följande anmälningslänk

Har du frågor om seminariet, vänligen kontakta karin.allard@.gu.se eller bengt.furaker@socav.gu.se

Varmt välkommen!

Seminariet arrangeras av Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) i samarbete med Centrum för Global HRM (CGHRM).

Datum: 2019-05-15

Kategorier: Ekonomi/juridik