Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Säsongsupptakt: Sjostakovitj och Forsström - Göteborgs universitet Till startsida

Säsongsupptakt: Sjostakovitj och Forsström

Konsert

Dmitrij Sjostakovitj: Symfoni nr 9
Uruppförande: Roger Assar Johansson: ...While it was Smiling... (beställningsverk av Högskolan för scen och musik)
Robert Schumann: Symfoni nr 2

Karen Kamensek har dirigerat både Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperans orkester flera gånger, och nu kommer hon äntligen till Högskolan för scen och musik för att leda University of Gothenburg Symphony Orchestra i verk av Sjostakovitj och Schumann.
Roger Assar Johansson, pianist och lektor på skolan, dirigerar sitt eget verk ...While it was Smiling, baserat på Shakespeares Macbeth.
Solister: Maria Forsström, Petter Reingardt, Emma Johansson, Hilkka Ylinärä, Kajsa Lindberg och Karl Johan Nordensten.

Skaffa biljetter

Datum: 2018-09-21

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik