Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Får vi en juste valrörelse 2018? - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Får vi en juste valrörelse 2018?

Debatt

Med exakt 6 månader till valet kickar Västsvenska Arenan igång årets valrörelse på hemmaplan. Hur vi får en valrörelse med mer fokus på sakfrågor och mindre på det politiska spelet?

Vilket ansvar tar samhällets aktörer kopplat till upprätthållandet av vår demokrati och det offentliga samtalsklimatet? Förs debatterna på sociala media eller är det traditionella torgtal vi kommer få se?

Efter de val vi sett runt om i världen under 2016 och 2017 är många oroliga att även den svenska valrörelsen kommer att präglas av populism, smutskastning på sociala medier och uthängning av meningsmotståndare. Är det så vi vill ha det? Vilket ansvar har samhällets parter och den enskilde att bidra till sakliga debatter?

Välkommen att delta i och föra fram dina åsikter vid ett seminarium där politiker, media, näringsliv och statsvetare diskuterar hur samhällets parter kan bidra till en demokratisk valrörelse 2018.
Föreläsare: Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande Göteborg (s); Lena Apler, grundare och styrelseordförande Collector; Henrik Ekengren Oscarsson, ansvarig svenska Valforskningsprogrammet; Lars Näslund, politisk redaktör Borås Tidning; Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande, Västra Götaland (m); Gunilla Grahn-Hinnfors, Västsvenska Handelskammaren

Datum: 2018-03-09

Tid: 14:00 - 16:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Västsvenska Arenan

Plats: Västsvenska Handelskammaren Parkgatan 49, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Får vi en juste valrörelse 2018?

Kontaktperson: Ingrid Pousard

Telefon: 031835961

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?