Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Öppen föreläsning om litterär översättning - Göteborgs universitet Till startsida

Öppen föreläsning om litterär översättning

Seminarium

Välkommen till öppen föreläsning om litterär översättning. Under våren kommer vi att ha fyra samtal på olika teman med inbjudna gäster.

Översättningar av Anne Carson ¿ vad är vitsen?

I essän "Variations on the Right to Remain Silent" skriver författaren och översättaren Anne Carson att det är "something maddeningly attractive about the untranslatable, about a word that goes silent in transit". Trots, eller kanske just på grund av detta, är Carson en mästerlig och mycket egenartad översättare av bland annat antik grekisk litteratur till engelska. Med utgångspunkt i hennes tolkningar av bland andra Sapfo och Sofokles, och med erfarenheten av att själv översätta Carson pratar Niklas Haga, doktorand i antik grekiska vid Stockholms universitet och förläggare på Faethon om Carsons översättargärning.

Välkomna att lyssna och mingla! Dryck till självkostnadspris.

Föredraget är gratis och öppet för allmänheten, och utgör samtidigt en del av magisterutbildningen i litterär översättning som ges på Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet.

Datum: 1 juni
Tid: 18.00 till ca 19:30
Plats: Glashuset på gården, Vasagatan 50, ingång Chalmersgatan

Har du frågor, kontakta: magdalena.sorensen@akademinvaland.gu.se