Mellan Scylla och Charybdis: Att balansera prevention och repression i arbetet mot våldsbejakande extremism

Seminarium

Välkomna till det åttonde tillfället 2017 i Segerstedtinstitutets seminarieserie där Fil dr Anna Carlstedt, regeringens Nationella Samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism, presenterar utredningens färska forskarantologi "Våldsbejakande extremism".

Med utgångspunkt i de ansatser som formuleras av en rad forskare i antologin kommer Carlstedt att lyfta dilemman och lärdomar inför att utredningen hon leder avslutas vid årsskiftet och ett nytt Nationellt Centrum inrättas vid Brå.

Carlstedt är affilierad forskare vid Ersta Sköndal Bräcke högskola, avdelningen för forskning om det civilia samhället, samt vid Stockholms universitet. Hon har också haft olika förtroendeuppdrag inom civilsamhället, nu närmast som ordförande för Svenska Röda Korset.

Läs "Våldsbejakande extremism. En forskarantologi"(SOU 2017:67): http://www.sou.gov.se/wp-content/uploads/2017/10/SOU-2017_67_webb.pdf

Anmäl deltagande senast 2017-12-04 till doris.gustafson@ped.gu.se

Föreläsare: Anna Carlstedt