Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global Migration Seminar: The Minclusion Project - Research and development of mobile applications for Arabic migrants in Sweden

Seminarium

Presentation av Minclusion-projektet - Integration med mobilen. Projektet riktar sig till det stora antalet arabisktalande nyanlända i Sverige.

Minclusion-projektet syftar till att utveckla mobila stöd för språkutveckling och interkulturell kommunikation för nyanlända så att de på ett mer individanpassat och tidseffektivt sätt blir integrerade i det svenska samhället.

Målet är även att förbättra den pedagogiska kopplingen för att uppnå den läreffekt som idag saknas i mobila applikationer. Att skapa en mobil plattform anpassad efter målgruppens behov, med samlade verktyg för integration och ett professionellt nätverk, kommer förbättra nyanländas möjligheter att snabbare och på ett mer målinriktat sätt inkluderas i samhället.

Seminariet hålls på engelska.

Alla Global Migration seminarier börjar med en gemensam frukost kl 8:30 i köket på Institutionen för Globala Studier (4e vån, hus 2E, Campus Linné). Välkommen!

Föreläsare: Från Chalmers Tekniska högskola: Khaled Al-Sabbagh, Lorna Bartram och Linda Bradley. Från Göteborgs Universitet: Nataliya Berbyuk Lindström och Sylvana Sofkova Hashemi.

Datum: 2017-10-18

Tid: 09:15 - 11:00

Kategorier: Internationellt, Svenska, Samhällsvetenskap, Lärande, IT, Språk, Pedagogik och didaktik, Mångfald, Utbildning, Humaniora

Arrangör: Centrum för Global Migration

Plats: Institutionen för Globala Studier, Campus Linné C417, Konstepidemins väg 2

Evenemangslänk: Läs mer om Global Migration Seminar: The Minclusion Project - Research and development of mobile applications for Arabic migrants in Sweden

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?