Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

A critique of the neurodevelopmental model of behaviours that receive diagnoses such as ADHD and Autism - Göteborgs universitet Till startsida

Öppen för allmänheten, Seminarium

Öppet seminarium med Sami Timimi, psykiater och professor vid University of Lincoln.

Sami Timimi är kliniker och forskare och verkar inom så kallad kritisk psykiatri. Han har publicerat ett stort antal vetenskapliga artiklar där han ifrågasätter gängse diagnostiska system och har även anlitats av Brittiska parlamentet då man där diskuterat frågor om psykiatri.

Här talar han om hur ¿neurospykiatriska diagnoser¿ är ett resultat av ideologiska, politiska och sociala faktorer snarare än av vetenskapliga upptäckter. Han kommer att presentera en forskningsöversikt avseende studier baserade på hjärnavbildningsteknik, genetik och behandlingsutfall.

Seminariet kommer hållas på engelska.

Alla är varmt välkomna.

Seminariet arrangeras av Niclas Hagen och Elisabeth Punzi vid Nätverket för medicinsk humaniora och Centrum för kultur och hälsa. Alla är varmt välkomna. Anmäl dig till Elisabeth Punzi på elisabeth.punzi@psy.gu.se

Föreläsare: Sami Timimi, psykiater och professor vid University of Lincoln

Datum: 2017-02-13