Sidansvarig: Webbredaktionen

Sprid forskningsresultat med Wikipedia - Göteborgs universitet Till startsida

Sprid forskningsresultat med Wikipedia

Föreläsning

Välkommen till ett seminarium om varför forskare ska sprida sina forskningsresultat på Wikipedia.

Nu startar Göteborgs universitet och Chalmers ett samarbete för att uppmuntra forskare att skriva och redigera artiklar på Wikipedia. Wikipediaartiklar hamnar oftast högst upp i Googles sök; att förbättra Wikipedias artiklar eller skriva nya artiklar blir därför ett bra sätt att synliggöra forskning.

Seminariet vänder sig både till forskare och kommunikatörer.

13.00 - 14.00 Föreläsning med Olle Terenius, forskare på SLU, som under flera år framgångsrikt arbetat med att visa upp forskningsresultat på Wikipedia.

14.00 - 14.30 Information om Wikipediaprojektet mellan Chalmers och GU med Anita Fors, forskningskommunikatör Chalmers, Annika Koldenius och Pontus Sundén, kommunikatörer GU.

Föreläsare: Olle Terenius, SLU, Anita Fors, Chalmers, Pontus Sundén och Annika Koldenius; Göteborgs universitet

Datum: 2016-06-03

Kategorier: Forskning

Arrangör: Kommunikationsenheten

Plats: Sappören, Sprängkullsgatan 25
Hörsal Sappören, Sprängkullsgatan 25

Sista anmälningsdag: 2016-06-01 kl. 16:00.

Kontaktperson: Annika Koldenius

Telefon: 031-786 2015

Antal platser: 100 (Varav 69 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut