Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Examensfilmer på Bio Roy - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examensfilmer på Bio Roy

Filmvisning

Fem studenter från Akademin Valands utbildning i filmisk gestaltning presenterar och visar utdrag ur sina examensfilmer. Visningen är gratis men antalet platser begränsat, så kom i tid! Välkommen!

Fem studenter från Akademin Valands utbildning i filmisk gestaltning presenterar och visar utdrag ur sina examensfilmer. Visningen är gratis men antalet platser begränsat, så kom i tid! Välkommen!

Varje presentation/visning tar cirka 30 minuter.

TURORDNING
18:00 Dörrarna öppnas

18:30 Välkomna: Andrea Östlund, lektor filmisk gestaltning

18:35 BERIVAN ERDOGAN

19:10 TIA KOUVO

19:45 ALEXI CARPENTIERI

20:15 Paus I - pausservering

20:35 MALIN ENGLUND

21:10 VICTOR NYÅKER

21:45 Paus II med pausservering

22:25 Prolog med avslutande tack

22:30 Slut


Medverkande studenter, Filmisk gestaltning kandidatprogrammet år 3(BA3.)


BERIVAN ERDOGAN
titel: Berivans Eksamensfilm
Under sin utdanning i filmregi, jobber Berivan for å skape karakteren Kemal. Skuespillerne hun caster har ingen aning om at Kemal er basert på hennes egen far. De føler at Berivans regimetoder får dem til å fremstå som svake og maktløse, hvilket resulterer i et maktspill.TIA KOUVO
titel: Helg hos morföräldrarna
Vi följer en familj någonstans i Finland som samlas hos morföräldrarna för att spendera en helg tillsammans. Filmen är en humoristisk undersökning av familjens dynamik och strukturer.
"Jag är ofta intresserad av människor i hemmet och hur vi interagerar med våra närmaste. Hemmet är scenen där allt det viktiga i livet sker: viktiga beslut blir tagna, viktiga relationer vårdas (eller inte). Med hjälp av vardagliga situationer funderar jag på grundläggande frågor som: Hur lever vi våra liv? Vilka spenderar vi vår tid med och varför?"


ALEXI CARPENTIERI
Genrefilm fick upp hans ögon för filmens värld. Eurodance-musik är hans bensin. Alexi visar ett kort utdrag scener från sin långfilm Bimbo Bambino.


MAILN ENGLUND
"Jag vill göra en film om hur det är att vara lesbisk tonåring och bo på landsbygden i en liten ort. Framför allt vill jag göra en film om att vara lesbisk tonåring och bo på landsbygden i en liten och ort och inte vilja flytta därifrån. Men vad gör jag med allt det andra som har dykt upp?"

Om material från en arbetsprocess som kanske också är den faktiska filmen. Om en inspelningssituation som tar en ny riktning. Om att filma dokumentärt som en metod för att hitta till fiktionen. Om gamla mobilfilmer från en lillebror. Om att skapa i ett tomrum mellan det som existerar och det man drömmer om.


VICTOR NYÅKER
Viljan att berätta har funnits sen barnsben och med ett stort intresse för filmtekniskt berättande, skrivande och skådespeleri har jag byggt min verktygslåda. Intresset ligger i att engagera publiken genom tvetydiga sociala och moraliska situationer. Från uppväxten som mellanbror i en skara på åtta barn har jag utvecklat lust och förmåga att berätta om motstridiga perspektiv och intressen. Rädslan att uteslutas ur gruppen och inre konflikter av skam är oftast centrala drivkrafter i mina berättelser. Under skoltiden har jag utforskat idéer om jaget och hur vi socialt blir till som individer och skapar olika identiteter.

I mitt slutprojekt ifrågasätter jag vår tids nyliberala, individualistiska idé om att skapa sig själv. Filmen handlar om den frilansande skådespelerskan Beatrice Svärds försök att överleva och behålla sin värdighet på en oviss arbetsmarknad styrd av kulturellt kapital, drömmar och spekulation.

Min grundfråga är vilka VI blir i en politisk tid av privatisering och nya förhållningssätt till arbete och varandra med personlig frihet som mål. Allt i en oviss tillvaro som gör oss till ensamma individer med uppdrag att sälja in våra personliga varumärken i konkurrens med andra.

Filmen är färdiginspelad och under postproduktion och planeras ha premiär på Göteborgs Filmfestival 2018. Under Examensvisningen ges ett smakprov på två längre sekvenser ur filmen.Fler av vårens uställningar och arrangemang med studenter från Göteborgs universitets utbildningar i fri konst, foto, film och litterär gestaltning.

Datum: 2018-04-23

Tid: 18:30 - 21:30

Kategorier: Konst

Arrangör: Göteborgs universitet i samarbete med Bio Roy

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyn 45, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Examensfilmer på Bio Roy

Ytterligare information:
Presentation studenter.pdf

Kontaktperson: Dan Sandkvist

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?