Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2018-01-11 10:19

Tipsa en vän

Aktuellt - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida

Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Nyheter, aktuella stipendier, evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konserter och konferenser.

• Nya arter upptäckta på 5000 meters djup

[2018-07-17] Nya arter av ryggradslösa djur har upptäckts av forskare under en expedition som undersökte djurlivet i Stilla havet. Helena Wiklund och Thomas Dahlgren från Göteborgs universitet är två av deltagarna i projektet, tillsammans med forskare från Storbritannien och USA.

• Högstadietjejers erfarenheter av "sexting" mycket mer negativa än pojkars

[2018-07-16] Upplevelserna av sexting, det vill säga skicka och ta emot sexuella bilder och meddelande via digitala kanaler, skiljer sig markant mellan könen. Flickor som har sextat har betydligt mer negativa erfarenheter än pojkar, vars upplevelser ofta är positiva. Det visar en ny studie vid Göteborgs universitet.

• Utrotade och levande däggdjur kartlagda - kan hjälpa till att förstå biologisk mångfald

[2018-07-16] Alla de närmare 6 000 nu levande och nyligen utrotade däggdjursarter har kartlagts i en ny databas. Med hjälp av databasen kan vi få reda på hur dessa djur hade levt om människan inte stört deras utbredning. Den kan också ge svar på var i världen det finns bäst förutsättningar för att återställa förlorad biologisk mångfald.