student som läser och skriver
Foto: Johan Wingborg

Nätverkskonferens för språk- och studieverkstäder 2021

Välkommen till Nätverkskonferens för språk- och studieverkstäder 2021 som har läsandet som tema. Värd för konferensen är enheten för akademiskt språk (ASK) som bjuder in till diskussion och samtal om läsande som grund för skrivande och kunskapsbildning.

Att studera på universitet innebär att lära sig läsa, skriva och tala i akademiska sammanhang. Det som uttrycks i skrift eller tal blir observerbart både för individen själv och för omgivningen men själva läsandet som sådant låter sig inte fångas på samma sätt. Att läsandet är en grund för det som kommer på pränt eller formuleras i tal tas ofta för givet. Detta innebär flera utmaningar i fråga om hur studenter kan stöttas i läsandet som en grund för skrivande och kunskapsbildning på universitetsnivå.

Hur förstås läsande på universitetsnivå och som en komponent i högskolestudier? Hur tar sig studenter an läsande? Vad kännetecknar flerspråkiga studenters läsande? Hur påverkas studenternas läsande av den digitaliserade arbetsvardagen? På vilka sätt kan studenter stöttas?

Varmt välkommen att vara med och belysa de här och andra frågor kopplade till temat läsande! Anmälan för att lämna bidrag öppnar i mars 2021.

Tema: Läsande som grund för skrivande och kunskapsbildning

Datum: 18-19 november 2021

Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, Västra Hamngatan 25