Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Elleonor Fagerfjäll

Universitetsadjunkt

Juridiska
institutionen
Telefon
Besöksadress
Vasagatan 1
41124 Göteborg
Postadress
Box 650
40530 Göteborg

Om Elleonor Fagerfjäll

Eleonor Fagerfjäll är universitetsadjunkt och undervisar sedan 1980 inom ämnet skatterätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Kurser som Elleonor deltagit i är Skatterätt med redovisning och Beskattningsrätt samt Internationell personbeskattning, Skatterätt II/Företagsbeskattning (fördjupningskurser på juristprogrammet).

Hon utvecklade fördjupningskurser Internationell personbeskattning med sociala avgifter tillsammans med docent och universitetslektor Thomas Erhag. En kurs där Elleonor har/hade hand om internationell personbeskattning och Thomas om sociala avgifter.

Eleonor har även sedan början av 2000-talet varit ansvarig för ämnet skatterätt på kursen Externredovisning på Handelshögskolans ekonomiprogram, tillsammans med universitetslektor Marie Lumsden som ansvarade för undervisningen i externredovisning.

2004 blev Elleonor utsedd till årets lärare på Handelshögskolan.

Från 1973 till 1980 var Elleonor revisor hos Skatteverket, dåvarande revisionsenheten på Länsstyrelsen och tjänstgjorde även tillsammans med Polismyndigheten för ekonomisk brottslighet (Eko-brott).

Elleonor har varit suppleant i Styrelsen för Handelshögskolans civilekonomprogram. Därtill har Elleonor suttit i Juridiska institutionens Utbildningsnämnd. Dessutom har hon suttit i styrelsen för KY-utbildningen YRGO.

På andra webbplatser

Undervisningsområden

  • Skatterätt
  • EU-skatterätt
  • Redovisning