Quang Evansluong

41125 Göteborg
40530 Göteborg

Om Quang Evansluong

Quang Evansluong driver forskningsprojekt att undersöka: (1) transnationella invandrade familjeföretagare och affärsmöjligheter; (2) hållbarhet och corporate social responsibility; (3) digitalisering och digital invandrade entreprenörskap; och (4) strategier för resiliens bland gatu- och torghandlare.

Hans forskningsintresse fokuserar på entreprenörskap, migration, integration, hållbarhet, invandrade företagare och Corporate Social Responsibility. Quang doktorerade i Oktober 2016 vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Han är en gästforskare i projektet Organizing Integration vid Gothenburg Research Institute, Göteborgs Universitet Handelshögskolan. Quang var en postdoktor vid Sten K. Johson Center for Entrepreneurship i Lunds universitet. Innan det arbetade han som universitetslektor (assistant professor) i företagsekonomi vid Bristol Business School i Storbritannien.

Quang är född i Vietnam och har levt, studerat och arbetat hela sitt vuxenliv i USA, Storbritannien, Kanada och Sverige.