Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Åsa Premberg

Universitetslektor

Reproduktiv och perinatal
hälsa
Besöksadress
Arvid wallgrens backe hus 1 och 2
41346 Göteborg
Rumsnummer
2230
Postadress
Box 457
40530 Göteborg

Om Åsa Premberg

Universitetslektor, Leg. Barnmorska Filosofie doktor inom Omvårdnad Avhandling: Förstagångsfäders upplevelser av föräldrautbilsning, förlossning och första året som far. Åsa Premberg är lektor inom vårdvetenskap och barnmorska och 30 års erfarenhet inom barnmorskeyrket, främst inom mödrahälsovård och gynekologi. Hon har tidigare arbetat som studierektor med ansvar för verksamhetsförlagd utbildning inom primärvård i Göteborg och Södra Bohuslän och är numera forsknings och utvecklingsledare, på 20%, inom primärvården i Gbg och Södra Bohuslän. Hon leder där en plattformsgrupp inom psykisk hälsa i primärvård och är engagerad som vetenskaplig handledare för olika professioner inom verksamheten.

Forskningsområden: Föräldraskap i samband med förlossning och barnafödande, Gravida kvinnor med övervikt, Barnfetma - förebyggande åtgärder, Kvinnors upplevelse av klimakteriet och av endometrios

Forskargrupper: Childbirth Research Group, Plattform för psykisk hälsa inom primärvård

Undervisning: Programansvarig  för barnmorskeprogrammet och RPH/masterutbildningen med undervisning huvudsakligen inom barnmorskeprogrammet.