Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Anna Vadell

Doktorand

Avd för invärtesmedicin och klinisk
nutrition
Telefon
Besöksadress
Vita stråket su
41345 Göteborg
Postadress
Su sahlgrenska
41345 Göteborg

Om Anna Vadell

Anna Vadell är legitimerad dietist och doktorand på avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition. I sin avhandling undersöker hon bland annat näringsintaget hos patienter med ledgångsreumatism och om enkost innefattande livsmedel med påstådda anti-inflammatoriska egenskaper kan minska sjukdomssymtomen hos dessa patienter.

Forskning

Kost vid reumatoid artrit

Pågående projekt

ADIRA (Anti-inflammatory diet in Rheumatoid Arthritis) – en randomiserad crossover studie i samarbete med reumatologen, SU, där deltagarna äter en anti-inflammatorisk kost, alternativt en kontrollkost (typisk svensk kost), under 10 veckor för att sedan byta kost. Syftet är att se om den här kostbehandlingen kan minska patienternas sjukdomssymtom, så som inflammation, antalet ömma och svullna leder, funktion i vardagen, smärtaoch trötthet. All data är insamlad och analys av resultat pågår.

Medarbetare inom forskningsprojektet: Anna Winkvist Helen Lindqvist Linnea Bärebring Erik Hulander Inger Gjertsson

Undervisning

Undervisar i kursen Nutrition 1 (främst energi) och i kursen Nutrition 2 (vegetarisk/vegansk kost) på dietistprogrammet. Hjälper också till med nutritionsundervisningen på läkarprogrammet.