Webb-tv: Hatbrott och utsatthet

David Brax. Foto: UR Skola.David Brax, filosof vid Göteborgs universitet som forskar om hatbrott, gav på Internationella brottsofferdagen en genomgång av hatbrott och vilka som drabbas. Föreläsningen filmades och går nu att ta del av som webb-tv på UR Skolas webbplats.

Under sin föreläsning berättar David Brax varför det är viktigt att vissa grupper omfattas av lagstiftingen och varför dessa brott ska betraktas som allvarligare än andra. Vad går hatbrott ut på, vilka blir drabbade och vad leder hatbrott till?

Brottsoffermyndigheten och sju ideella föreningar arrangerade Internationella Brottsofferdagen på Norra Latin i Stockholm den 22 februari. UR Samtiden fanns på plats och filmade föreläsningarna i aulan som även sänds i Kunskapskanalen.

Titta på inslaget