Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Vill du vara med och ställa om Sverige till personcentrerad vård?

Publicerad

Forskare sökes till GPCC. I rollen kommer du att utveckla och utvärdera ett utbildnings- och stödprogram för interna faciliterare för att stödja övergången till personcentrerad vård i svenska hälso- och sjukvårdsmiljöer.

GPCC söker nu efter 1-2 forskare på 50-100% i upp till 15 månader.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att utveckla och utvärdera ett utbildnings- och stödprogram för interna faciliterare för att stödja övergången till personcentrerad vård i svenska hälso- och sjukvårdsmiljöer. Du kommer att ha ansvar för att genomföra projektet i olika verksamheter. Detta sker i samarbete med forskare, personal och patientrepresentanter. 

Den inledande delen av arbetet innefattar att utveckla ett utbildnings- och stödprogram för interna faciliterare med fokus på implementering av personcentrerad vård. Tillsammans med centrumets forskare kommer du även att arbeta med planering och genomförande av en pilotstudie där programmet testas för att med vunna erfarenheter arbeta vidare mot en större interventionsstudie. Du förväntas kunna upparbeta ett brett kontaktnät med vårdens aktörer, från patientorganisationer till beslutsfattare.

Kvalifikationer

Tjänsten ställer krav på doktorsexamen med avhandling av relevans för implementering av personcentrerad vård.

Särskilt meriterande är forskningserfarenhet och/eller projektledning avseende förbättringskunskap, implementering, utvärdering av komplexa interventioner, pedagogisk utveckling i arbetslivet och personcentrerad vård.

Vi ställer krav på goda kunskaper om implementering och förbättringsprocesser samt goda kunskaper i teori och metod om personcentrerad vård och hur det tillämpas i svensk hälso- och sjukvård. Vidare kunskapskrav som ställs är god datorvana och systemförståelse.

Ansökan ska vara inkommen senast: 210305

Klicka här för att komma till mer information och ansökan.