VGR stöder masterprogrammet i Knowledge-based Entrepreneurship

Publicerad

Västra Götalands Regionen, VGR, har beslutat att fortsätta sin medfinansiering av Handelshögskolans mastersprogram i Knowledge-based Entrepreneurship (KBE). VGR medfinansierar satsningar för att främja tillväxt och utveckling i Västra Götaland. Detta görs inom ramen för bland annat vision Västra Götaland, strategin Västra Götaland 2020 och olika EU-program.

Satsningens syfte är att främja entreprenöriella projekt med internationell potential. Genom att identifiera, utvärdera och matcha idéer och projekt med entreprenörsstudenter från Handelshögskolans mastersprogram KBE (i en s.k. inkubationsprocess), i samarbete med GU holding, skapas långsiktiga och hållbara förutsättningar för tillväxt i regionen.

Förinkubationsprocessen tillsammans med coachning inom KBE programmet tränar studenterna för en framtida karriär inom entreprenörskap med målet ett utveckla företag efter avslutade studier.