Valforskningsprogrammet söker praktikanter för våren 2022

Publicerad

Nu erbjuds möjlighet för 1-2 studenter att praktisera på Valforskningsprogrammet under vårterminen 2022 med start den 17 januari 2022. Ansök senast den 1 november 2021 om du vill bli en del av Valforskningsprogrammet under 2022 års valrörelse.

Valforskningsprogrammet finns vid Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg och bedriver sedan 1950-talet forskning om val och väljarbeteende samt sedan 1995 det inter­nationella samarbetsprojektet The Comparative Study of Electoral Systems (CSES). Fors­kare knutna till programmet bedriver forskning om bland annat kunskapsresistens, mil­jöopinion, representativ demokrati, vallöften och partikandidater.

Vi söker dig som tycker att frågeundersökningar, väljarbeteende och politiska opinioner är spännande. Du behöver vara intresserad av – och ha grundläggande kunskaper i – kvantitativa forskningsmeto­der utan att det nödvändigtvis inbegriper avancerade förkunskaper i statistik. Du har lätt för att lära dig använda nya programvaror. I vårt arbete används framförallt Excel och Stata men om du också har färdigheter i exem­pelvis R, Qualtrics och InDesign så är det en fördel. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska då vår dokumentation och våra rapporter ofta skrivs på engelska.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och du kommer att bidra till verksamheten på flera olika sätt. Du kommer att få mycket god inblick i hur stora nationella frågeunder­sökningar genomförs från ax till limpa. Du kan komma att delta i kodning och doku­mentera enkätsvar, förbereda datamängder som ska analyseras av forskare samt analysera och rapportera resultat. En central arbetsuppgift kommer dessutom vara, att tillsammans med andra forskare knutna till verksamheten, delta i arbetet med Valundersökningen 2022. Därutöver finns möjlighet att både föreslå och genomföra egna forsknings­idéer inom ramen för Valforsk­nings­pro­gram­mets verksamhet.

Praktikperioden löper under 20 veckor eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Vänd dig med eventuella frågor och skicka CV och ett personligt brev om högst en A4 till Nora Theorin (nora.theorin@jmg.gu.se) senast den 1 november 2021. Intervjuer och antagning kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.