Bild
Länkstig

Valforskningsprogrammet söker praktikanter för hösten 2022

Publicerad

Nu erbjuds möjlighet för 1-2 studenter att praktisera på Valforskningsprogrammet under höstterminen 2022 med start den 1 september 2022. Ansök senast den 2 maj 2022 om du vill bli en del av Valforskningsprogrammet under sluttampen av, och efter, 2022 års valrörelse.

Valforskningsprogrammet finns vid Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg och bedriver sedan 1950-talet forskning om val och väljarbeteende samt sedan 1995 det inter­nationella samarbetsprojektet The Comparative Study of Electoral Systems (CSES). Fors­kare knutna till programmet bedriver forskning om bland annat kunskapsresistens, mil­jöopinion, representativ demokrati, vallöften och partikandidater. 

Vi söker dig som tycker att frågeundersökningar, väljarbeteende och politiska opinioner är spännande. Du behöver vara intresserad av – och ha grundläggande kunskaper i – kvantitativa forskningsmeto­der utan att det nödvändigtvis inbegriper avancerade förkunskaper i statistik. Du har lätt för att lära dig använda nya programvaror. I vårt arbete används framförallt Excel och Stata. Om du också har färdigheter i exem­pelvis R, Qualtrics och InDesign så är det meriterande. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska då vår dokumentation och våra rapporter ofta skrivs på engelska. 

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och du kommer att bidra till verksamheten på flera olika sätt. Du kommer att få mycket god inblick i hur stora nationella frågeundersökningar genomförs från ax till limpa. Du kan komma att delta i kodning och dokumentera enkätsvar, förbereda datamängder som ska analyseras av forskare samt analysera och rapportera resultat. Därutöver finns möjlighet att både föreslå och genomföra egna forskningsidéer inom ramen för Valforskningsprogrammets verksamhet.

Praktikperioden löper under 20 veckor eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Vänd dig med eventuella frågor och skicka CV och ett personligt brev om högst en A4 till Nora Theorin (nora.theorin@gu.se) senast den 2 maj 2022. Intervjuer och antagning kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.