Välbesökt eftermiddag på temat implementering med Lars Wallin

Publicerad

Den 21/1 bjöd GPCC in till en välbesökt, innehållsrik och intressant eftermiddag tillsammans med Professor Lars Wallin som är en internationellt erkänd och framstående forskare inom området för implementering. Temat var Implementering; vetenskap, strategier och utvärdering.

Frågor som berördes var:
Vad vet vi om implementering?
Varför behövs implementeringsvetenskap?
Vilka implementeringsstrategier är effektiva och när?
Hur kan man tänka kring design av implementeringsstudier?
Processutvärdering vad är det?

Lars Wallin föreläser

Länk till Lars presentationsbilder

Om Lars Wallin

Lars Wallin är Professor vid Högskolan Dalarna, Forskningschef vid Landstinget Dalarna samt representant i styrelsen för Lunds universitet. Han har en bakgrund som barnsjuksköterska inom nyföddhetssjukvård, disputerade 2003 på en avhandling om ett nationellt riktlinjeprojekt inom neonatal omvårdnad. Arbetade som forskare vid Karolinska Institutet 2006-2012 och blev 2011 docent vid KI.
Hans forskning är inriktad på att bättre förstå hur man på lämpliga sätt kan stödja implementering av evidensbaserad kunskap och vilka faktorer som påverkar den processen. Han har bland annat medverkat i en nationell studie som longitudinellt undersökt sjuksköterskors användning av forskningsresultat i praktiken.